Kampagne: Sæt mere økologi på skemaet – se under Nyheder.

‘Økologi i skolen’ er et projekt, der er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Endvidere støtter FDB projektet.
Formålet med projektet er, at hjælpe forældre, elever og lærere videre med økologi – både i undervisningen og i den mad, der bliver spist på skolen.

Baggrunden for projektet er den store interesse blandt danskerne for viden om veje til mere økologi i skolen. I projektet kan vi tilbyde information og viden via hjemmesiden denne hjemmeside, hvor du befinder dig nu. Vi har også mulighed for at tilbyde direkte konsulentbistand til omlægning af skolemaden til mere økologi. Kontakt os for at høre mere via kontakt.
Økologi i skolemaden handler om at gøre det rigtige – både på kort sigt og på langt sigt. Her og nu vil det på mange skoler handle om, hvordan man får sunde madpakker med mere økologi. Andre steder, hvor der både er køkken og kantine –  handler det om indkøb af gode råvarer og tilberedning til en fair pris for brugerne.

Økologi i undervisningen handler om at give eleverne mulighed for at få en selvstændig holdning til produktion af fødevarer og fremstilling af måltider. Til det formål har vi udviklet serien af undervisningsmaterialer: ‘Hvad er Økologi?’ i samarbejde med Søren Breiting fra DPU, Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. I serien er der elevmaterialer, lærervejledning og forslag til besøg på økologiske skolegårde. Det er gratis at downloade og benytte   materialerne, der er tilpasset faglige mål i fagene Natur-teknik, Hjemkundskab og Biologi.

Vi ønsker, at indsatsen for skolemad og indsatsen for undervisning skal gå hånd i hånd og medvirke til at opnå bedre trivsel, mere sundhed og gode resultater på hele skolen.