Hvordan gør man?

Model Beskrivelse
Model 1 Madpakke med hjemmefra
Model 2 Maden produceres i eksternt køkken – store mængder.
Model 3 Maden produceres i eksternt køkken – portioner
Model 4 Maden produceres i eksternt køkken – koldt måltid: sandwich eller madpakke
Model 5 Maden produceres på skolen – elever er inddraget i tilberedningen

Hvordan kan man gøre? Fem modeller
Her kan du se forskellige eksempler på økologisk mad til skolebørn.

Oversigten er baseret på eksisterende ordninger i Danmark og er lavet for at inspirere jer, der er i gang med at lave kosttilbud på skolerne til at tænke økologien med ind i planerne.
Klik ind på modellerne, se de skoler der er beskrevet som eksempel.

I flere af de viste modeller benytter køkkenerne såvidt muligt økologiske råvarer, men ønsker også at have mulighed for at indkøbe ikke-økologiske varer.

De Økologiske Spisemærker
kan anvendes i skolekantiner til at fortælle brugerne om den økologiprocent, der er i køkkenet. Der er bronze, sølv og guld mærker. Brug dem til at oplyse om, at I arbejder aktivt med økologi og få den ros, som I fortjener. Sæt mærkerne som mål for at komme videre med økologien. Klik her og få mere viden om ordningen, der er støttet af Fødevarestyrelsen.

Vi har lavet et skema med en oversigt over alle modeller. Den kan du downloade her:

Oversigt Modeller
Oversigt_modeller.pdf