Redaktionen

5 tegn på, at dit barn kan have ordblindhed

Økologi og mad

Dysleksi er en almindelig indlæringsvanskelighed, der kan påvirke læse-, skrive- og stavefærdigheder. Hvis du er bekymret for, at dit barn måske er ordblind, er her fem tegn, du skal holde øje med.

1. Kæmper med fonetik 

Hvis dit barn har problemer med at lære bogstavernes lyde og med at lære, hvordan de blandes sammen til ord, kan det være et tegn på ordblindhed. De kan også have svært ved at bryde ord op i deres individuelle lyde eller “afkode” ord.

2. Langsom eller dårlig læseforståelse 

Et barn med ordblindhed kan læse langsomt eller have svært ved at forstå, hvad de læser. Dette kan gøre det svært at følge med deres jævnaldrende i skolen.                  

3. Dårlige stavefærdigheder 

Ordblindhed kan gøre det svært at stave ord korrekt, selv om dit barn ved, hvordan ordet skal lyde. De kan også have problemer med at skrive ord i en lige linje eller med at placere dem jævnt på en side.                               

4. Vanskeligheder med rimende ord 

Hvis dit barn har problemer med at huske eller producere rimord, kan det være et tidligt tegn på dysleksi. Det kan f.eks. være, at de ikke kan komme i tanke om et ord, der rimer på “kat” eller “måne”.                               

5. Problemer med at huske ting 

Dit barn kan have svært ved at huske oplysninger som telefonnumre, ugedage eller rækkefølgen af begivenheder. Det kan gøre skole og lektier til en særlig udfordring.

Konklusion 

Hvis du bemærker nogle af disse tegn hos dit barn, er det vigtigt at konsultere en læge eller en pædagogisk specialist for at få en formel diagnose. Selv om der ikke findes nogen kur mod ordblindhed, kan tidlig indgriben gøre en stor forskel for dit barns evne til at få succes på det akademiske og professionelle område senere i livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *