En god søvn er mindst lige så vigtigt som sundhed og økologi


En god nats søvn har alle brug for og helst hver nat. Når vi sover godt, bliver vi tanket op med energi til næste dag og det er vigtigt for vores overskud og helbred på længere sigt. Hvis du spiser økologisk, sover godt og dyrker motion, kan du være sikker på, at du vil opleve mere overskud.

Vælg den rigtige seng

Mange tænker, at en ny seng er dyr, og derfor er man nødt til at vente lidt endnu, selvom den trænger til en udskiftning. Men man kan sagtens finde en billig seng. Det er bare at finde ud af, hvilken seng man skal have og så holde øje med tilbuddene. Der er også flere steder på nettet, hvor man nemt kan finde en billig seng.

Det er vigtigt at tage udgangspunkt i ens behov, når man vælger seng. Sengen skal passe til ens krop, og har man nogen skavanker, er det fint med en seng, som understøtter kroppen særligt på dette punkt. Det kan være, en elevationsseng er svaret. Elevationssenge findes i forskellige prisklasser, og selv her kan man være heldig at finde en billig seng. Det skal naturligvis siges, at elevationssenge ikke udelukkende er til ældre mennesker eller folk med helbredsproblemer. Mange har jo fjernsyn i soveværelset, eller kan lide at tage en tablet med i seng, og her er det rart med en elevationsseng, som kan justeres, så man ligger komfortabelt, mens man ser skærm.

Er topmadras nødvendig?

Når man nu er heldig at finde en billig seng, kan man lige så godt tage en topmadras med i købet, da den er med til lige at finindstille sengen til ens behov.

Hvis man for eksempel har det problem, at man tit fryser, så kan en topmadras være med til at afhjælpe det problem. Så skal man vælge en topmadras af skum. Den vil lægge sig tæt rundt om kroppen og være med til at holde kroppen varm under søvnen. På den måde vågner man ikke, netop fordi man er kold.

Omvendt hvis man er typen, som ofte sveder om natten, vil man have brug for at blive kølet ned. En topmadras af latex føles mere fast og former sig dermed ikke efter kroppen på samme måde som skum. Dette gør, at varmen bliver ledt væk fra kroppen, og at man dermed ikke så let vågner op badet i sved. Så har man mulighed for at få noget ordentlig søvn og vågne op frisk og udhvilet næste dag.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *