Sådan gør du dit liv grønnere og sundere


Har du interesse i at gøre dit liv lidt sundere og lidt grønnere, både for dig selv og for klimaet, har vi her samlet et par gode bud på, hvad du selv kan være med til at gøre, hvis du gerne vil gøre en forskel.

Det er klart, at vi kommer længere, hvis vi alle er med til at gøre en forskel. Så det er rigtig positivt, at du gerne vil gøre noget, og at du gerne vil gå forrest i denne kamp.

Spis økologisk

Du kan blandt andet vælge at tænke over, hvordan du spiser, da noget mad har et større klimaaftryk end andet. Det kan også være meget sundere for din krop at spise mere økologiske måltider. Det er jo efterhånden lige så billigt at købe økologisk som almindelige råvarer, så der er ingen grund til ikke at gøre det.

Hvis du ikke selv gider at stå for at lave maden fra bunden hver gang, kan du med fordel vælge at bestille en måltidskasse, hvor der er masser af økologiske produkter i. Så bliver det ikke nemmere at holde dig til en diæt.

Skift til en elbil

Du kan også være med til at gøre noget godt og grønt for klimaet ved at skifte fra din benzinbil over til en elbil i stedet for. Oplad din elbil i garagen og spar samtidig mange penge på din transport. Det er meget billigere at lade din bil op derhjemme, end det er at lade den op rundt omkring i byen.

Og når du skifter over til en elbil, bruger du ikke benzin eller olie til at køre rundt. Det hele er drevet på el, og det kan du jo lave meget mere CO2 venligt, end du kan producere brændstof.

Tænk på dit personlige klimaaftryk

Det er generelt meget vigtigt, at vi alle går i gang med at tænke meget mere på, hvordan vores personlige klimaaftryk er. Vi er alle sammen med til at skade denne planet, og derfor er det også vigtigt, at vi alle er med til at gøre noget for at redde den.

Der er mange måder at gøre det på. Og det kan du blandt andet gøre ved at tænke på dine vaner inden for mad, transport, rejser og din generelle livsstil. Husk på at det aldrig er for sent at komme i gang med at lægge dine vaner om.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *