Sådan holder du en god, bæredygtig fest


Fester er noget de fleste mennesker er rigtig glade for. Det kan gå vildt for sig og der bliver som regel ikke sparet på noget som helst. Men når nu vi lever i en verden der nu, mere end nogensinde før, fokuserer på økologi og bæredygtighed, hvordan kan du så indordne din fest efter dette?

 

Bæredygtige tiltag behøver ikke at være kedelige

Der vil helt sikkert være nogen, som med det samme tænker, at bæredygtige tiltag kun kan være med til at ødelægge en fest. Det behøver langt fra at være tilfældet. Det handler om at huske på, at selv de mindre handlinger kan gøre en stor forskel på sigt. 

En god måde at gøre din tilværelse til festen mere økologisk på er f.eks. ved at tænke over, hvad der serveres til middagen. Undgå gerne genmodifikation, kunstgødning og pesticider så vidt muligt. Det er ikke svært, det handler blot om at være lidt mere omhyggelig når du handler ind i det nærmeste supermarked.

Når det kommer til bæredygtighed, så behøver dette heller ikke at være alt for ”udfordrende”, tværtimod kan det igen handle om små, specifikke handlinger. I stedet for at benytte sig af masser af papkrus der smides ud, hvorfor så ikke sørge for, at hver gæst har genanvendelige krus, så de skal beholde dem resten af aftenen, frem for at de skal smides ud?

Du kan også benytte dig af genbrug, f.eks. i forhold til festen dekorationer, så du ikke skal smide dem ud, så snart festen er færdig. Det er ikke store ting, men det er noget som gør en forskel for vores verden.

 

Pift dit eget tøj op og meget mere

Når vi føler, at vi mangler tøj til en fest, så er den ”lette” løsning at tage hen og købe noget nyt. Men hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, hvorfor så ikke lave det du har om? Du kan nemt med en saks og noget tråd lave et ellers almindeligt outfit om til en festlig flot kjole. 

Lej en mobilbar kan få sat godt gang i din fest, men sørg derfor også for, at de er indforstået med de genanvendelige kopper. For at kunne spare på drikkevarer og ikke bare lade det gå til spilde, så kan du også vælge, som nævnt ovenfor, at hyre nogle professionelle til dit arrangement. 

Tenderbar vil hellere end gerne hjælpe med en mobilbar men du kan også leje en bartender til fest, som ved hvad han laver, så du er sikker på at det hele bliver lavet ordentligt og at der ikke er noget, som unødvendigt går til spilde. 

Som du nok kan høre, så er der rigeligt med forslag til, hvordan du kan give din fest et mere økologisk og bæredygtigt præg, helt uden at det behøver at ændre hele din fest.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *