Disse ting må du ikke spare væk – heller ikke økologi


Det er dyrt at leve. Uanset om du har et godt betalt job eller ej, kan det til tider være svært at få det hele til at rende rundt. Derfor er det nødvendigt at spare penge i hverdagen, for at der kan blive luft i økonomien. Dog er der en række ting, som du helst ikke må skære væk fra dit liv – for det kan enten have alvorlige konsekvenser i fremtiden eller forringe din livskvalitet. Men hvilke ting bør du prioritere at bruge penge på i hverdagen? Og er det alligevel muligt at spare lidt penge på disse ting? Det kan du læse meget mere om lige her. 

Økologi – reducer dit pesticidrestindtag

Du har sikkert hørt mange gange før, at du bør vælge økologisk, når du handler. Dog er priserne på økologiske produkter som regel højere end ikke-økologiske produkter. Dette frister mange til at springe økologien over og blot købe de ”almindelige” produkter. Men økologi bør altså være en prioritet i din hverdag. Når du spiser økologisk kost, reducerer du dit indtag af pesticidrester. Økologiske afgrøder er nemlig dyrket med meget få eller slet ingen sprøjtemidler. Dertil tilsættes blot et meget begrænset antal af tilsætningsstoffer. 

Udover at det gavner din krop at spise økologisk, gavner det også miljøet og dyrene. Der ses nemlig en langt højere grad af biodiversitet i økologiske bedrifter. Flere markblomster, planter, småbiotoper og læhegn ses ved økologisk landbrug. Dette er til gavn for fugle, dyr og insekter. Desuden får økologiske dyr mere plads, frisk luft og dagslys. Økologi er derfor også med til at øge dyrevelfærden. 

Forsikringer – kan få alvorlige økonomikonsekvenser

Et andet område, du heller ikke må skære fuldstændig fra din hverdag, er forsikringer. Der findes efterhånden forsikringer til alt, og alle er selvfølgelig ikke lige nødvendige for alle. De mest populære forsikringer er dog indboforsikring, bilforsikring, ulykkesforsikring og rejseforsikring. Har du hund i hustanden, er en kæledyrsforsikring også nødvendig. Vælger du ikke at have disse forsikringer, sparer det dig penge på kort sigt – men på langt sigt kan det få alvorlige konsekvenser for din økonomi. Uheld, skader og ulykker kan ske for enhver – og her giver forsikringerne dig økonomisk hjælp. 

Dog kan du efterse dine forsikringer for at se, om der findes billigere tilbud på markedet. Dette er en god idé at gøre løbende. Hele tiden kommer nye forsikringsselskaber eller tilbud frem. Derfor kan du med fordel gå forsikringerne igennem og indhente tilbud fra konkurrenterne fra tid til anden. Du kan for eksempel spare penge på din bilforsikring. Læs mere om hvordan på Informeo. 

Madindkøb – men lav en indkøbsliste

Det siger sig selv, at vi ikke kan leve uden at købe ind til mad. Vi skal have føde, for at vi kan leve. Men det er dyrt købe ind i supermarkederne uge for uge. Derfor kan du med stor fordel sørge for at skrive en indkøbsliste hjemmefra, hver gang du skal handle – og så skal du holde dig til listen. Alt for mange penge ryger på impulskøb i butikkerne, som du bliver fristet af. Mange af tingene kan du egentlig godt undvære, men de ryger lige ned i kurven alligevel. 

Derudover er det en god idé at handle ind på fuld mave. Hvis du er sulten, mens du køber ind, har mennesket en tendens til at overkøbe og lade sig friste af lækre ting. På fuld mave kan du lettere følge din indkøbsliste, således du ikke bruger unødvendige penge på andre ting end det nødvendige.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *