Sådan får du råd til økologi i hverdagen


Der er slet ingen tvivl om, at det er bedst for kroppen og miljøet, hvis man vælger at spise økologisk. Det kan dog for mange virke uoverskueligt, og hvorfor skal man betale de mange ekstra kroner for en agurk eller et salathoved, hvis man kan få et billigere et, der smager næstens ens.

Hvis priserne var ens på økologi og ikke økologiske madvarer, så er der ingen tvivl om, at næsten 100 % ville vælge den økologiske variant. Prisen spiller dog altid en rolle, og mange mener, at de ikke vil have råd til det i hverdagen. Det er dog muligt at finde penge til økologi i hverdagen, og her får du et bare gode råd til, hvordan du bærer dig ad.

Tjek tilbudsaviser

Hvis du blot vælger at handle i dit lokale supermarked hver dag, så vil det uden tvivl blive en ekstra omkostning, hvis du dagligt køber økologisk. Vælger du til gengæld at holde udkig i diverse tilbudsaviser og blade, så vil du lynhurtigt se, at du ofte kan få økologiske madvarer til samme priser, som du køber de ‘almindelige’.

Der er nemlig rigtig ofte tilbud på økologi, du skal bare vide hvor og hvornår, du kan få fat i et. Handler du der, hvor du får de bedste tilbud, så vil du ofte kunne leve med en økologisk kost, uden at du mærker det på din pengepung.

Er økologien vigtigere end økonomien

Du er nødt til at vurdere, hvor vigtigt det er for dig at leve økologisk. Hvis du ikke har mulighed for at tjekke tilbudsaviser dagligt, eller måske mener, at du bruger for mange penge i benzin på at køre rundt til de forskellige butikker, hvor tilbuddene er, så er det måske en anden løsning, du skal vælge.

Hvis økologi er meget vigtigt for dig, men du simpelthen ikke har plads nok i økonomien til det, så kan du overveje et lille månedligt lån. Dette lån vil gøre det muligt at have lidt ekstra økonomi i hverdagen, som du kan bruge på at leve økologisk. Det er naturligvis noget, der skal overvejes godt og grundigt, og det bør være din vilje og lyst til at leve økologisk, så bør vægte højest.

Kan du finde penge et andet sted?

Hvis du ikke ønsker at tage et lån for at leve økologisk (læs mere om økologi her), så kan du måske finde pengene et andet sted. Har du et fitness-abonnement, som du slet ikke bruger, eller betaler du for meget for din telefon eller forsikring?

Et fitnesscenter har du ikke mulighed for at forhandle med, det er hvert fald svært, men til gengæld kan du forhandle med dit teleselskab eller forsikringsselskab. Hvis du har været kunde længe, kan du kontakte dem og bede dem give dig et nyt tilbud. Alternativt bør du først kigge priserne på markedet, og kan du finde et lignende tilbud, men til en bedre pris, så fortæl dem, at du ønsker at skifte, medmindre du får tilbudt den samme pris.

Langt de fleste af gangene vil de gå med til det, og hvis ikke, så bør du skifte selskab, så du sparer flere penge.

En bilforsikring er typisk den forsikring, hvor du kan spare flest penge, især hvis du har tegnet den inden du fyldte 25 år. Betaler du stadig mange penge til en dyr bilforsikring, så kan du spare flere hundrede kroner om måneden ved at skifte. De penge kan du bruge på økologi. Hvis du generelt er interesseret i penge, kan du læse yderligere her.

Der er mange måder at spare penge på i hverdagen, og hvis du tænker dig om, kan du sikkert finde flere steder, hvor du kan spare lidt penge hist og her.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *