Har du fundet årets nytårsmenu?


Nytåret står for døren, og traditionen tro, betyder det god mad sammen med dem man holder af. Ofte kan det være en stressfyldt affære at skulle stå for menuen til et helt selskab. Derfor vælger flere og flere at købe nytårsmenuen udefra. Og med god grund, da man slipper for at stå med det hele selv, og kan koncentrere sig om andre ting, som fx at gøre sig klar til selve aftenen.

Nem og hurtig tilberedning

Det fleste nytårsmenuer skal bestilles på forhånd, og hentes selve nytårsaften, men ellers skal man næsten ikke foretage sig noget på årets sidste dag. Mange nytårsmenuer er nemlig allerede lavet i forvejen, og det eneste man selv skal gøre, er at varme de forskellige madretter og anrette det fint på en tallerken. Typisk følger der en vejledning med, så man ved præcis, hvilken rækkefølge de mange forskelligartede retter skal komme i, og hvornår man skal varme hvad. Ofte vil det også fremgår af vejledningen, hvordan man skal anrette de forskellige retter, så madoplevelsen bliver som på en restaurant. Det kan med andre ord ikke være meget nemme at bestille sin nytårsmenu udefra.

Hvad består dette års nytårsmenuen af?

En klassisk forret til nytår, er suppe, og hvor især fiskesuppe er at foretrække. Nytårsmenuen i år består da også af pighvarbisque til forret, efterfulgt af en lille mellemret bestående af en terrine af svineskank. Hovedretten er ofte det bærende element, og tit den ret man husker. I år består den af oksemørbrad med sellericreme, forskellig slags kål, pommes fondant og rødvinsglace. Efter hovedretten kommer en lille osteanretning bestående af forskellige slags oste, syltede valnødder, oliven og dertil brød. Som afslutning på det hele, består dette års dessert af en chokoladefondant med syltede solbær og vaniljeparfait. Med dette års nytårsmenu får du altså 5 lækre retter, som er nem at tilberede. Klik her og find årets nytårsmenu.

Tilkøb af vin og snacks

De fleste tilbyder endvidere, at man sammen med nytårsmenuen også kan tilkøbe en vinmenu. Dette foretrækker mange, da man på den måde helt slipper for at handle ind, og ikke behøver at tænke på, om vinden nu også passer til maden. Når man nu er i gang med at bestille nytårs – og vinmenuen udefra, vælger mange også at tilkøbe snacks til nytårsmenuen, så ens gæster har noget at nippe til sammen med et glas bobler, når Dronningen holder sin nytårstale.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *