Hvor meget CO2 er der i din mad?


Find ud af, hvor meget CO2 der genereres af din mad, og hvordan du kan gøre en forskel.

De to øverste punkter på listen – hovedret og morgenmad – er de vigtigste at ændre, når det kommer til CO2-udledning.

Nu kan du få styr på, hvad der virkelig er vigtigt for miljøet ved at bruge vores letlæselige visuelle guide.

Derfor har vi designet denne liste, så du med et øjeblik kan se, hvilke fødevarer der er bedst til at reducere CO2-udledningen, og også se hvilke fødevarer der producerer mere CO2 end andre.

Viden er magt: vælg med omhu.

CO2-udledning – din madpåvirkning

CO2-emissionerne af det, vi spiser, er i gennemsnit 12,0 kg pr. person pr. dag. Det er omkring 35 % af den samlede CO2-udledning i den gennemsnitlige persons kost.

Madens CO2-fodaftryk

At spise en dyrebaseret kost vil øge dit CO2-udslip med over 450 %. Den veganske kost udleder den laveste mængde CO2 på kun 43 % af kød- og ostekosten. En plantebaseret kost har den næstlaveste CO2-udledning på 375 % af en kød- og ostediæt.

Få mere at vide om din mads CO2-fodaftryk

Tjek vores listebaserede websted, der giver detaljerede oplysninger om CO2-fodaftrykket for stort set alle tænkelige typer fødevarer. Vi giver også nyttige tips til at reducere din påvirkning!

Den mad, vi spiser, er den største bidragyder til klimaforandringerne. Det, vi spiser, kan enten være med til at reducere det eller forværre det. Med Changelist ved du altid, hvad du spiser, og hvor meget CO2 dit måltid udleder.

At spise sundt behøver ikke at være dyrt eller tidskrævende

Nogle mennesker tror, at det er dyrt eller tidskrævende at spise sundt, men det er ikke altid sandt. En af de bedste måder at spise sundt på er at inkludere masser af frisk frugt og grøntsager i din kost, som både er billige og nemme at tilberede. For eksempel kan en grøn smoothie med frugt tage mindre end fem minutter at forberede, samtidig med at den er en fantastisk måde at pakke næringsstoffer på uden at ofre tid eller penge.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *