Hvordan får du økologi ind i dit havearbejde?


Vi tænker mere og mere over, hvordan vi passer på os selv og vores jord. Men tænker du også over, hvad du kan gøre i din egen lille have, for at passe bedre på dig selv og miljøet? Der er faktisk nogle tiltag du kan gøre, for at gøre din have mere økologisk, og på den måde bæredygtig. Her er 3 tips til en mere økologisk have.

 

1.Gød din have med økologisk gødning

For det første kan du købe økologisk gødning. Måske bliver dine blomster ikke så mangfoldige, eller dine grøntsager så store som på almindelig gødning. Men du vil opleve at smagen er bedre, og med tanke på at det ikke er skadeligt for vores jord at udlede økologisk gødning, vil man også have en ren samvittighed. Kompost er en anden vigtig ting at nævne, når man snakker økologisk gødning. Organisk affald fra husholdningen samt gamle blomster og andet kan sagtens komposteres, og senere anvendes til gødning i haven. Denne slags gødning er yderst effektiv, og samtidig skåner du miljøet.

 

2.Brug professionel skadedyrsbekæmpelse

Hvis uheldet skulle være ude, og der viser sig skadedyr i din have, er det vigtigt at få dem ryddet af vejen. Men det er ikke lige meget hvilke produkter man bruger. Derfor er det altid en god ide at tilkalde professionelle skadedyrsbekæmpere. Hvis man selv går i gang med sådan et projekt, risikerer man at få fat på nogle rigtig skadelige produkter, der både kan skade kæledyr, miljøet og en selv. De professionelle har de rigtige midler, og har en uddannelse i at bruge dem rigtigt. Se for eksempel Denrodemyre.dk. Det er også oftest mere effektivt at bruge en professionel, da har styr på den rette mængde produkt til det givne skadedyr.

 

3.Vær så selvforsynende som muligt

Jo flere blomster og afgrøder vi kan dyrke i vores have på økologisk vis, jo færre skal vi ud og købe. På den måde skåner vi miljøet, ved ikke bare at købe og smide ud. Men selv at dyrke ens grøntsager er yderst skånsomt for miljøet, samtidig med du har muligheden for at gøre det helt økologisk. Der er også noget tilfredsstillende ved selv at dyrke sine afgrøder. Hvad enten det bare er et par frugttræer, eller det er med drivhus, rækker med grøntsager og en lund med frugttræer. Der findes mange måder at få mere økologi ind i sit liv, også ved sit havearbejde. Grib mulighederne og oplev hvordan det tilfredsstiller at gøre noget godt både for sig selv, og den jord vi skal passe på.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *