Oplev køerne danse til økologisk dag


Hvert år i april er der økodag. Denne forårsdag er noget helt særligt, da det er her, at landmænd landet over for første gang på året lukker deres køer ud på græs efter en lang vinter i stalden.

For de mange køer er det en stor frihed at komme ud på de åbne folde. De kvitterer derfor med spring og hop – køerne danser så at sige. På grund af dette særlige og morsomme fænomen er økodag blevet en dag, som hvert år tiltrækker tusindvis af mennesker fra nær og fjern, især børn og familier, som gerne vil opleve de glade køer rundt omkring i landet.

Det skriver BT.

Gik du og familien glip af det i år? Så tøv ikke med at komme af sted næste gang – det er bestemt en søndagstur værd, uanset hvor langt I bor fra den nærmeste bondegård.

Økologien blomstrer i Danmark

Omlægningen fra konventionelt landbrug til økologisk landbrug er i stigende vækst. Det skyldes, at vi danskere i de seneste år for alvor har taget økologien til os. Vi er begyndt at gå op i, hvad det er for nogle madvarer, vi indtager, og hvad de gør for vores krop, dyrene og miljøet.

Det faktum, at vi i højere grad end tidligere vælger de økologiske varer på hylderne i butikken, gør at det kan betale sig for landmændene at omlægge deres landbrug. Det er en positiv spiral, som både kommer os til gode som forbrugere og som også har en positiv indvirkning på miljøet.

Få mere økologi ind i din hverdag

Mange af os tager et aktivt valg om at gå efter de økologiske varianter, når vi smider tingene i indkøbskurven i supermarkedet. Men det er ikke altid, at vi kan få alle de varer, vi skal bruge i en økologisk udgave. Vil du gerne være sikker på, at din aftensmad bliver lavet af 100 % økologiske råvarer, så prøv at give dig i kast med måltidskasser.

Med en måltidskasse er menuen for din aftensmad bestemt på forhånd, men samtidig er indkøbene også klaret. Hele herligheden af råvarer bliver leveret direkte til din hoveddør sammen med opskrifter, der guider dig igennem madlavningen. Der findes et bredt udvalg af Økologiske Måltidskasser at vælge imellem. Sæt dig ind i de forskellige tilbud og find den kasse, der passer til din smag, livsstil og pengepung.

Fordelen ved at spise økologisk

Økologiske råvarer er sundere for vores krop, da de ikke er fyldt med potentielt farlige stoffer, der ellers må anvendes i ikke-økologisk mad. Ofte drejer det sig om, at det foder, som dyrene indtager, har været sprøjtet eller gødet. Stofferne fra denne proces ender i dyret, og når vi slagter og spiser dyret, ender det i vores krop.

De farlige stoffer er også skidt for vores miljø. De sprøjtemidler, der anvendes i landbruget, siver ned i jordlagene og ender i grundvandet, som derved bliver forurenet. Sidst, men ikke mindst, har økologi også stor betydning for dyrene, der bliver behandlet bedre og har optimale forhold under økologisk lovgivning.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *