Haven

Sådan får du mere økologi ind i din hverdag

Drømmer du om at spise mere økologisk og købe flere økologiske varer? Så er du ikke alene. Der er nemlig en stigende efterspørgsel efter økologi i disse år, og der er mange gode grunde til, hvorfor du bør spise økologisk. Det er bedre for miljøet og det er ikke mindst bedre for din sundhed. Hvis du vælger at spise økologisk kød, kan du for eksempel sikre dig, at dyrene har haft ordentlige forhold.

Der er flere ting, du kan gøre for at indføre mere økologi i din hverdag. Læs med her og bliv inspireret!

Udvælg butikker med et stort økologisk sortiment af varer

Når det handler om at købe flere økologiske varer, er det i høj grad et spørgsmål om, at du finder de supermarkeder i dit nærområde, der forhandler mange økologiske varer. Det er nemlig forskelligt, hvor meget fokus de forskellige butikker har på økologi, og du skal derfor blive god til at finde butikkerne med mange økologiske varer.

Der er ved de store supermarkeder for det meste tale om kædebutikker, så det bliver derfor også nemt for dig at handle økologisk, hvis du er i andre byer i Danmark. Her vil du nemlig nemt kunne finde frem til en af de butikker, som du ved har mange økologiske varer. På denne måde bliver en tur væk din hjemby ikke en undskyldning for ikke at handle økologisk.  

Foretag forbrugslån, så du har råd til økologien

Nogle madvarer kan være dyrere, hvis de skal være økologiske. Dette skyldes måden, som varerne bliver produceret på, og at det grundlæggende kan være dyrere at producere økologiske varer.

Men det er ærgerligt, hvis din økonomi i husstanden skal blive afgørende for, om du kan købe økologiske varer eller ej. Hvis du ønsker at støtte den økologiske sag, bør du have muligheden for at gøre det. Det er de senere år blevet en del billigere at købe økologiske varer, men i mange tilfælde vil de ikke-økologiske varer ofte være et billigere alternativt.

Det kan derfor være en god idé at låne penge, så du har råd til at købe økologisk. Det kan være, at du blot skal se lånet som noget, du vil gøre her og nu, og ikke som noget, du vil gøre resten af livet. Men det kan af og til være nødvendigt at låne penge for at kunne forsøde tilværelsen. Du kan for eksempel undersøge billige forbrugslån, men det er også muligt for dig at læse mere om lån uden lønseddel.

Gør økologi til en god vane

Når det kommer til økologi, handler det i høj grad om at gøre valget af økologiske varer til den gode vane. Hvis du er vant til at bruge lidt flere penge på økologiske varer om måneden, vil det blot blive en naturlig del af dit budget.

Du kan samtidig også være med til at præge dine børns forhold til økologi, hvis de indimellem er med dig ude at handle. Hvis de ser dig vælge de økologiske varer, vil de lære, at økologi er en god og nødvendig ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *