Sådan gør du din have mere økologisk og spiselig


Der findes rigtig mange spiselige planter. Nogle fungerer rigtig godt i haver hvorimod andre vil trives langt bedre i det fri. Drømmer du om, at få en masse spiselige planter ind i din have? Så får du her 5 bud på planter som du kan dyrke økologisk i din have.

Brombærbuske

Hvem elsker ikke brombær? De smager både lækkert friske og de gør sig også virkelig godt i sødt bagværk. Derfor er en brombærbusk perfekt at have fri adgang til. Den er enormt hårdfør og kan leve langt de fleste steder.

Du behøver derfor heller ikke at have grønne fingre for at din brombærbusk vil vokse og trives i din have. Der findes flere forskellige typer brombær find derfor en oversigt over brombærbuske inden du bare køber en.

Tomater

Friske tomater er også super lækre i mange sommerretter og salater. Derudover er tomater også virkelig nemme at passe og pleje – specielt hvis du har et drivhus hvor du kan stille dem ind i. Tomater er selvfølgelig også planter, som du nemt kan dyrke økologisk.

Jordbær

En af danskerne favorit spise må næsten siges at være jordbær. Men helt ærligt, sådan et lækkert stort, sødt og modent jordbær er da heller ikke til at stå for. Du kan både dyrke almindelige jordbær og skovjordbær økologisk i din have.

Krydderurter

Udover ovennævnte kan ud også dyrke alverdens krydderurter i din have. Du kan både plante dem frit i din have eller du kan plante dem i små krukker med navne skilte i.

Når du dyrker krydderurter i din have, så vær opmærksom på at købe korrekt jord til dem, så vil de vokse bedst. Står du ikke og har penge lige på hånden så lån via sms til dine planter og jord – og så gælder det ellers bare om at komme i gang.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *