4 ting du kan lave om efteråret


Når sommeren går på hæld, og det bliver mørkere og koldere, kan det være svært at finde på aktiviteter for familien. Her kommer der nogle ideer til aktiviteter hjemme, i haven og ude. Følg med og bliv inspireret til et spændende efterår.

Æbler i haven

Mange drømmer om egen frugt i haven. Hvorfor ikke gøre det til en virkelighed med egne lækre æbler? Det er bedst at plante sit æbletræ om efteråret. Her er jorden fugtigere, og på den måde giver den bedre vækstbetingelser til det ny træ.

Der findes utrolig mange sorter af æbler. Nogle er allerede modne slut august, hvorimod andre mere er vinteræbler. Nogle æbler egner sig godt til at gemme, mens andre har bedst af at blive spist relativt hurtigt. For at nævne nogle få gode danske sorter kan nævnes Ingrid Marie æbler, Filippa æbler og Gråsten æbler. Brug efteråret i haven, og plant de lækre frugttræer du ønsker. Så er du klar til at høste allerede året efter.

Bål i haven, skumfiduser og snobrød

Hvis du ikke allerede har en bålplads i haven, så overvej at lave en. Alternativ nem løsning kan være et bålfad. Det vil samle familien om hygge udenfor. Hvad med at invitere venner hjem til hygge rundt om bålet? Her kan både varmes kakao, ristes skumfiduser og bages snobrød. Måske skal I endda snitte jeres egne pinde til snobrødene. Børnene vil elske denne aktivitet.

Måske er det en aktivitet, der kan hygges med, efter træet med Ingrid Marie æbler er plantet. En bålplads kan både bruges en varm sommerdag som afslutning på dagen, og om efteråret, så udeaktiviteterne forlænges. Det ser også flot ud med en bålplads i haven.

Vær kreativ med forudgående skovtur

Efterår er lig med kastanjer. Tag en tur ud på kastanjejagt, og saml ind til en hyggelig aktivitet. Når kastanjerne er fundet og samlet, indbyder det til en hyggelig kreativ stund med fremstilling af kastanjedyr. Hele familien kan være med. I skal bare bruge kastanjer, tandstikker eller tændstikker hvor svovlen er taget af og eventuelt garn, hvis I vil lave edderkoppespind.

Der er i hvert fald aktiviteter nok til to dage i denne ide. Den ene dag kan I tage på skovtur efter kastanjerne, og eventuelt have madpakker mad. Næste dag laver I kastanjedyr, og slutter dagen af med varm kakao og boller. Og vil du gerne læse om kunst så kig på inkforrest.dk.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *