Dyrk økologi i din have


At dyrke sit eget frugt og grønt er mere tilfredsstillende, end at købe udenlandske varer fra supermarkedet. Der er en grund til, at din mormors have husede de bedste hindbærbuske. Bærrene var mere røde og smagte sødere. Det kan være, at tiden har forsødet minderne – men meget muligt er det, at de faktisk var bedre. Bedre fordi, de var dyrket lokalt og økologisk. Fri for sprøjtegift. Lige til at spise, uden at de havde gennemført en lang rejse fra Spanien.

Anlæg en køkkenhave

Selv et lille stykke jord kan omdannes til et mekka af friske fødevarer. Lad dig ikke gå i stå af den grund, at din have er lille – der er stadig plads til udvalgte sorter. Har du ingen have, kan du endda søge plantekasser i dit nærområde. Mange moderne boligforeninger tænker grønne fingre med i deres planlægning. Det kræver selvfølgelig ressourcer at begynde rejsen og anlægge køkkenhave. Dog vil det give bonus, når frø og rødder bliver til spirer, skud og grønt.

Gå i gang allerede i dag

Skal du have kickstartet din have og mangler frø, redskaber eller andre materialer, kan du tage hurtig lån uden sikkerhed. Orienter dig online. Det kan være online, hvor de bedste hurtiglån sammenlignes. Vær hurtig og find det lån, der passer bedst til dig i dag. Kom i gang med at udleve drømmen om en køkkenhave med det samme. Du vil ikke fortryde at være hurtig. Nok er hjemmedyrket frugt og grønt det lækreste og bedste for miljøet, men det er ikke en hurtig løsning. Tålmodighed er en dyd.

Tænk på miljøet – spis lokalt

Det tærer på klodens ressourcer, når frugt, grønt og mad i det hele taget skal dyrkes, pakkes og sendes. Selv sund føde som avocado kan være lidt af en klimasynder. Avocado er nemlig en tropisk frugt, og derfor et dyrt valg i Norden. Vælg i stedet at spise frugt og grønt, der er produceret lokalt. Det kan være, at du er gået selvforsyningsvejen, og kan hente forsyninger fra haven. Men det er klart, at dette ikke er alle forundt. Måske er der kun plads til en enkelt hindbærbusk og nogle kartofler i din køkkenhave. Måske har du slet ingen have! Men da er der stadig råd. Opsøg lokale fødevarer. Det kan være, at din nabo sælger bær fra de bedste hindbærbuske. Udforsk dit nærområde, og vælg de lokale frugter og grøntsager, som er i sæson netop nu.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *