Redaktionen

Sådan kan du servere hummer

Økologi og mad

Hvis du er typen, der elsker fisk, så elsker du sikkert også hummer. Det kan være, du skal til at lave det for første gang, og du er lidt i tvivl om, hvordan du skal gribe det hele an. Frygt ej – her kommer der en liste af opskrifter, så du kan finde lidt inspiration til, hvordan du kan vælge at servere din hummer. Så mangler du bare at finde nogle heldige venner, der kan spise hummer sammen med dig.

Vælg dansk hummer

Det er altid bedst at vælge Dansk hummer, når man skal lave hummer derhjemme. Hvis man vælger dansk hummer, så ved man ligesom, at hummerne har haft det godt, mens de stadig har været i live. Hvis man køber dansk hummer, så kan man også være sikker på, at de ikke har skulle transporteres særligt langt. Det er godt for miljøet, fordi det udleder mindre C0-2, når varer ikke skal flyttes så langt.

Prøv med gratineret hummer

Du kan altid prøve at servere gratineret hummer, hvis du mangler en god opskrift. Det er også en af de opskrifter, der ikke er så svære at lave med hummer, så det er måske en god mulighed, hvis man er lidt af en nybegynder. Det eneste du skal gøre, er at få åbnet hummeren. Derefter tager du mave, tarme, hjerne og så videre ud af hummeren. Derefter tager du kødet ud og blander det sammen med fennikel og æble – eller noget andet, hvis det er dét, du har lyst til. Derefter putter du salt, peber, citron og ost over. Hummere lægges i ovnen, hvor den får cirka fem minutter ved 250 grader. Så bliver det altså ikke meget nemmere.

Hummersuppe – en klassiker

Det er også altid et hit at lave hummersuppe. Det kræver lidt mere end gratineret hummer, men det betyder ikke, at det ikke kan lade sig gøre. Når du skal lave hummersuppe, så starter du med en gryde, hvor du opvarmer olie, løg, gulerødder og skaldyrskaller. Når det har været oppe og stege i omkring 1 minut, så tilføjer du bladselleri, persillestilke, tomatpuré, hvidløg, citronskal, laurbærblade, korianderfrø, peber og salt. Dette bringer du i kog, hvor det står omkring 20 minutter og simrer. Når det er færdigt, så sier du hele suppen, så frø, blade og andet sorteres fra. Du kan altid vælge at servere retten sammen med nogle spyd med hummer på – det gør lige dét ekstra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *