Sådan får du et naturligt energiforbrug


Ønsker du at få et mere naturligt energiforbrug? Der bliver løbende mere og mere fokus på klimaet og hvordan vi skal passe på det. Det ved de fleste økologer allerede.

Hvis du gerne vil sænke dit energiforbrug og gøre noget godt for klimaet, så læs videre her og se hvad du kan gøre.

Installering af varmepumpe

Hvis du gerne vil sænke energiforbruget, kan du installere en pumpe som er bedre til at udnytte energien, i forhold til mange andre anordninger.

En vandpumpe er en maskine, som kan udnytte energien fra luften, til din fordel. Og på trods af navnet, kan den mere end bare varme. Du kan både bruge den til at varme, når der er lidt koldt, og til at afkøle, når der er lidt varmt.

Dog skal du være opmærksom på, at varmepumpen ikke er tilstrækkelig alene om vinteren. Her vil du få brug for en ekstra varmekilde, til at holde temperaturen oppe.

Prisen på en varmepumpe

En varmepumpe kan godt være en større investering, det kommer helt an på hvilken slags varmepumpe du skal have. Skal det være en luft til luft varmepumpe, behøver det ikke være så dyrt igen. Men skal det være en luft til vand varmepumpe.

En varmepumpe pris kan også sænkes, med et tilskud fra regeringen. Det er sådan at når du optimerer energiforbruget i hjemmet, så kan du søge om tilskud til projektet.

Så skal du eksempelvis have en større varmepumpe installeret, kan du søge om tilskud til den. Størrelsen på tilskuddet kommer an på hvor stor en bolig du har, og lidt andre faktorer.

Gem pumpen væk med en skjuler

En vandpumpe er ikke nødvendigvis den pæneste anordning at have stående, og derfor kan det være en idé at anskaffe sig en skjuler til vandpumpen. De kan være lidt dyre at anskaffe, men du kan også lave en skjuler selv.

Du skal bare være opmærksom på at lave den rigtigt, så du ikke hæmmer pumpens funktion. Det er vigtigt at pumpen har adgang til luft, da det er det den bruger til at varme.

En skjuler har ikke kun æstetiske fordele, men også praktiske fordele. Den kan beskytte pumpen mod vind og vejr, og eventuelle slag. Dertil vil en skjuler også være med til at reducere lydniveauet omkring pumpen, til fordel for dig og dine omgivelser.

Forbered dig til fremtiden

Det kan være meget energibesparende at få installeret en varmepumpe. Det er gode nyheder for pengepungen. Det vil give lidt overskud i økonomien til lidt strammere tider.

Men har du husket at melde dig ind i en a-kasse, til hvis du skulle blive arbejdsløs? Magistrenes akasse vil kunne hjælpe dig med dagpenge, hvis du skulle ende i en situation uden arbejde. Det er en god sikring at have, og det er prisen i kontingent værd.

A-kasser kan være meget fagspecifikke, hvilket betyder at du bør lede efter den, der bedst passer til dig. Magistrenes a-kasse er for dem, der er uddannede humanister og scient.er.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *