Mad

Sådan kan du style din mad

Foodblogging er efterhånden en velkendt trend. Overalt på nettet findes der opskrifter og inspiration til lækker, økologisk madlavning. Du har måske lagt mærke til, at billederne på de forskellige madblogs ser meget professionelle og tjekkede ud. Det kan du også opnå, for det er ikke særlig svært at lære! Her får du et par tips til at style dine livretter.

Porcelæn og keramik, der tiltrækker

Selvfølgelig er det vigtigste, at maden du laver, ser lækker og indbydende ud, når du skal tage et flot billede, der vækker appetit. Men det hænger ofte sammen med det keramik og udstyr, du vælger.

Du kan finde mange stilarter inden for flot keramik, noget har et mere råt udtryk og andet er mere poleret. Den ældgamle franske porcelænsfabrik pillivuyt sancerre er et godt bud, da de har fokus på kvalitetsprodukter af porcelæn. Hos Pillivuyt sancerre kan du finde smukke fade og skåle i nyt og gammel design med fokus på æstetik og kvalitet.

Tidløs elegance

Alle produkter fra pillivuyt sancerre er lavet i hvidt porcelæn med bløde mønstre. Laver du meget farverig mad, kan det franske porcelæn komplementere farverne og skabe ro og elegance i din mad styling.

Man kan bruge fadene og skålene herfra som det tidsløse basiselement og kombinere med andre glas- eller porcelænsprodukter eller stentøj for et mere råt look. Stylingen kan på den måde få en god balance mellem nyt og gammelt.

Søg inspiration i madprogrammer

Lige så populære madblogs er, er madprogrammer og dokumentarer også blevet et hit overalt i verden. Du kan finde diverse TV-streaming, der præsenterer et væld af madprogrammer.

Både på Netflix og Viaplay er der eksempelvis Masterchef med amatørkokke eller kendte kokke som Jamie Oliver, der har sit eget madprogram. Fælles for dem alle er, at de har fokus på anretningen af maden og går meget op i præsentationen og stylingen. Du kan altså blive inspireret på de mange forskellige TV-streaming tjenester hvor du kan se programmerne, lige når det passer dig og din kalender.

Det rette udstyr

Udover noget smukt porcelæn og keramik behøver du faktisk ikke meget teknisk udstyr for at opnå et smukt resultat. Har du en god smartphone, tager de ofte billeder i super kvalitet, så du ikke har behov for et dyrt kamera.

Udover et velfungerende kamera er det vigtigt at have det rette lys, så billederne bliver skarpe. Du kan enten sørge for at tage billeder af din foodstyling i godt dagslys eller placere en lampe med skarpt lys, ved maden du skal fotografere.

Det er også godt at tænke over vinklen på kameraet, om det skal være oppefra eller ved siden af. Eller om der skal være en flot kop fra pillivuyt sancerre placeret tæt på tallerkenen med mad.

Lækre og appetitvækkende måltider

Sidst men ikke mindst skal du sørge for at dine kokkerier ser appetitlige ud. Det kan gøre en verden til forskel at tilføje nogle friske, økologiske krydderurter på toppen. For eksempel timian, basilikum eller persille.

Derudover kan det også være godt med mindre portioner og fokus på anretningen af råvarerne.

God fornøjelse med stylingen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *