Redaktionen

Sådan holder du den perfekte påskefrokost

Økologi og mad

Er det din tur til at holde påskefrokosten, hvor du skal have venner eller familie forbi? Selvom du måske kan føle et vis pres ved at holde påskefrokost, så er det slet ikke slemt at være den, der står for det hele. Det handler blot om at have en plan, som du kan følge og holde overblik over de ting, der skal gøres.

 

Her får du en række råd til, hvordan du holder den perfekte påskefrokost med lækker mad.

 

Planlæg forud for tiden

Det vigtigste at sørge for, når du skal holde påskefrokost, er at holde et godt overblik. Lav derfor en liste over ting der skal gøre som det første. Dette gælder alt fra rengøring, til I den forbindelse skal du også lave en indkøbsliste og bestille din mad til påskefrokosten. Bestil Herlevs bedste smørrebrød hos http://herlev-smorrebrod.dk, hvis du endnu ikke har sørget for maden til påskefrokosten.

Det er en god idé at være tidligt ude med maden, da der formegentligt er mange der skal holde påskefrokost. På samme måde er det også en fordel at være tidligt ude med rengøringen, så du ikke står med det hele i sidste øjeblik. Du skal helst have mest muligt overskud og godt humør til påskefrokosten nemlig.

 

Vælg maden på baggrund af dem der kommer

 

Du skal planlægge aftenen afhængigt af hvem der kommer. Du skal altså tage højde for eventuelle allergener i forhold til maden, samt om der er nogle vegetarer osv. Flere bliver gradvist mere opmærksomme på hvad de indtager af mad og derfor kan det til tider være sværere af sørge for maden til et arrangement, hvor der kommer meget forskellige mennesker. En god hovedregel er at gå efter at købe så økologisk som muligt og lave en buffet fremfor portionsanrettede retter. På den måde kan hver enkelt gæst selv vælge, hvad vedkommende ønsker at spise.

 

Hold maden sæsonbestemt

 

Frisk frugt og grøntsager er bedst og billigst i deres højsæson. Gå derfor efter at lave retter afhængigt af, hvilken sæson det er. Her til påske er det eksempelvis råvarer som agurk, løg, persille, porrer, radiser, ramsløg, østershatte mm.

 

Ved at inkludere disse i din påskemenu, får du den bedste og mest smagsfulde middag til færre penge. Derudover er det også gavnligt for miljøet at vælge frugt og grønt fra Danmark, i stedet for det der er fragtet hertil fra udlandet.

 

Pynt fint op

 

En god påskefrokost er ensbetydende med, at du pynter flot op. Dette kan være alt fra gule servietter til at dekorere bordet med fjer og pustede æg. Du vælger selv, hvor meget du ønsker at gøre ud af at pynte op, men der er ingen tvivl om at fin pynt forbedrer påskestemningen og at det gør alle i godt humør. Lad dog vær med at bruge for meget tid på det, forhold til maden, da dette er et vigtigere element. Prøv dog alligevel at være kreativ og pynt op med noget fint pynt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.