Sådan øger du dit indtag af grønt


Det er ekstremt vigtigt at indtage tilstrækkeligt med grøntsager i dagens måltider, for din egen sundheds skyld. Grøntsager er nemlig rige på næringsstoffer og antioxidanter, som styrker dit helbred og hjælper dig med at bekæmpe sygdomme. Derudover er de gavnlige i forhold til at kontrollere din vægt, på grund af deres lave kalorieindhold.

 

Sundhedsmyndigheder anbefaler, at voksne indtager flere portioner grøntsager hver dag, men det kan være svært for nogle mennesker. Derfor gennemgår vi her nogle kreative måder, hvorpå du kan tilføje flere grøntsager i din kost, uden at du bliver træt af dem. Læs med nedenfor, hvis du mangler råd til, hvordan du øger dit indtag af grønt.

 

Bestil mad udefra

Hvis du mangler enten tid og overskud i din hverdag til at lave retter med grøntsager, kan du vælge at bestille mad udefra en gang imellem. Det kræver dog at du finder nogle gode take-away steder, som laver mad med masser af grøntsager. I vietnamesiske og japanske retter er der typisk et stor indhold af grøntsager, samtidig med at maden er super velsmagende.

 

Bestil Københavns bedste ramen hos https://www.menoramen.dk, hvis du har interesse i indtage flere grøntsager på en nem måde, hvor der er gjort noget ud af kvaliteten og smagen.

 

Snack på frugt og grøntsager

Mellem måltiderne er snacks en perfekt måde at få in hjælp til indtage større mængder af frugt og grøntsager. Det er utrolig nemt at øge sit indtag, hvis du altid har noget udskåret grønt liggende i tasken. Du kan eksempelvis have en pose med agurk, tomat, broccoli og gulerødder liggende, og hvis du ønsker at gøre det mere appetitligt kan du også have klargjort noget hummus, som dip til grøntsagerne.

 

Drik dine grøntsager

Den nemmeste måde at indtage en større mængde af vitaminer fra grøntsager, er at juice dem. Lav derfor en god juice allerede fra morgenstunden, så du kan booste din krops immunsystem. Det er blevet utrolig populært at starte dagen ud med selleri juice eller en grøn juice med alle de grøntsager, som du har svært ved at få spist i løbet ad dagen. Hvis du laver en juice af gode ingredienser sm spinat, kål, agurk osv. kan du forbedre smagen ved at tilføje citron og æble. Dermed er det nemmere at få den ned, hvis du ikke er vant til smagen. 

 

Tilføj en salat til hvert måltid

En god hovedregel er, at hvert måltid bør indeholde en salat. Du kan lave nogle større mængder af salat i starten af ugen tilføje en portion til hvert måltid. På den måde sikrer du dig, at du får tilstrækkelig med grønt i hvert måltid, samtidig med du også bliver mæt på en behagelig måde. Hvis du synes at det bliver kedeligt at spise salat i længden, kan du altid tilføje en god og sund dressing, som kan forbedre smagsoplevelsen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *